25 januari 2009
17:00

Eksjö HC

Referat: Västerviks IK - Eksjö HC

Eksjös misstag blev avgörande när man igår förlorade mot Västervik med 7-2 i Tjusthallen. Viktor Dahlsten och Kristoffer Ahlstedt gjorde Eksjös två mål.

Boxplay inledde
Tiden hann bara gå drygt två minuter innan Västervik fick spela powerplay då Fredrik Manley utvisades för charging. Detta utnyttjade hemmalaget då David Wall spelade fram Niclas Lind till 1-0. Eksjö spelade sedan upp sig och började ta för sig mer och mer och mycket riktigt kom 1-1. Christoffer Hurtig får iväg ett skott och på returen rakar Viktor Dahlsten in kvitteringsmålet. Det dröjde dock bara en minut innan Västervik återtog ledningen. Återigen var det firma Wall/Lind som gjorde målet med Wall som målskytt.

Individuella misstag avgjorde
Eksjö får ingen bra start på perioden då Västervik ganska omgående gör 3-1 efter en tappad puck på offensiva blå utav en Eksjöspelare. Sedan åker David Wall på 2+10 minuter när han tacklar in Freddie Sjöö i sargen. Sjöö spelade några byten men utgick senare med stora smärtor. Eksjö skapar inget i det numerära överläget och istället gör VIK 4-1 genom Fredrik Asplund. Marcus Von der Geest utökar sedan till 5-1 genom ett välplacerat och hårt handledsskott rakt upp i Kosels vänstra kryss. Också det efter ett individuellt misstag.

Uppryckning i tredje
I sista perioden går man ut med bättre fart och inställning vilket ger reslultat. Efter två minuter prickar Kristoffer Ahlstedt in 5-2 framspelad utav Viktor Dahlsten. Sedan följer en rad powerplay för Eksjö som man inte lyckas utnyttja. Med sju minuter kvar plockar man målvakten för ett sista försök att komma ikapp. Men som så många gånger förr ligger pucken istället i fel mål och 6-2 var ett faktum. Exakt en minut senare avslutas målskyttet till 7-2 genom Jesper Salomonsson.